Nu & Morgen week 48 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 48 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 48 aandacht voor Begroting 2022, Grote stap vooruit voor Gebieds ontwikkeling Oostelijk Langstraat, Gemeentepolis 2021, Je (huur) woning verduurzamen, Welke vereniging wil geld verdienen? Toeslagenaffaire en Bouw jouw droomhuis op deze kavel in Haarsteeg!

Begroting 2022
Op 11 november stelde de gemeenteraad de begroting van volgend jaar vast. Vorige week kon je in ons eerste artikel in de reeks ‘begroting 2022’ al lezen over de grootste uitgaven en inkomsten. We hebben alles nog eens in onderstaand overzicht gegoten zodat je het nog eens snel en makkelijk terug kunt zien.
De komende weken vertellen we je in een serie artikelen meer over de begroting van 2022. Lees hier verder

Grote stap vooruit voor Gebieds ontwikkeling Oostelijk Langstraat
Woensdag 24 november deed de Raad van State een tussenuitspraak over de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL). Die uitspraak gaf na lange tijd duidelijkheid. De Raad van Statevraagt hoofdzakelijk meer tekst en uitleg aan de provincie Noord-Brabant over de compensatie van stikstofuitstoot in het plan. Lees hier verder

Gemeentepolis 2021
De Gemeentepolis is voor inwoners van de gemeente Heusden met een laag inkomen. Om in aanmerking te komen, mag het (gezamenlijk) inkomen niet hoger zijn dan 120% van het voor jouw geldende sociaal minimum. Heb je een HeusdenPas, dan mag je ook gebruik maken van de gemeentepolis. De regeling isvooral interessant voor mensen met hoge ziektekosten zoals chronisch zieken en gehandicapten.

Je (huur) woning verduurzamen
Energiebesparing en duurzaamheid zijn binnen de gemeente Heusden belangrijke thema’s. Wij gaan voor Heel. Heusden. Duurzaam. Ook jij kunt daaraan bijdragen! Wij willen je graag helpen om energie te besparen, juist met het oog op de koude wintermaanden met hoge energieprijzen. Je kunt gratis een tegoedbon ter waarde van 50 euro aanvragen voor een vast pakket met energiebesparende producten. Let wel: op is op.

Welke vereniging wil geld verdienen?
Wil jij één keer per maand gezellig, met een aantal leden, de buitenlucht in om een centje voor je vereniging bij te verdienen? Wij zoeken nog verenigingen die ons willen helpen met het inzamelen van oud papier. Wij regelen de inzamelwagen met chauffeur. Dus we hebben alleen enthousiaste vrijwilligers nodig die het oud papier in de inzamelwagen gooien.
De verenigingen krijgen hiervoor een vergoeding van ongeveer € 400 tot € 450 per kwartaal. Bel voor meer informatie naar cluster Afval (073) 513 17 89 of mail naar [email protected]

Toeslagenaffaire
De toeslagenaffaire domineert al langere tijd het nieuws, en terecht! De Belastingdienst compenseert ouders die in de problemen zijn gekomen. Maar de financiële compensatie is niet altijd genoeg om de problemen op te lossen. Lees hier verder

Bouw jouw droomhuis op deze kavel in Haarsteeg!
Wil jij landelijk wonen met het centrum van Vlijmen en ‘s-Hertogenbosch dichtbij? Dan heeft deze kavel veel te bieden! Op deze kavel aan de Oude Haven in Haarsteeg mag je één vrijstaande woning bouwen.
Kavelinfo 1310 m2 waarvan 240 m2 schuin talud € 343.470 excl. BTW (prijspeil 2021)
Heb je interesse?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van De Kavelwinkel op www.dekavelwinkel.nl. Het exacte startsein geven we namelijk 6 december 2021 via de nieuwsbrief. Vanaf dan kun je aangeven dat je de kavel wilt reserveren. Er geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Een reservering kost € 500 die bij aankoop van de grond met de koopsom wordt verrekend

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie  Nu & Morgen week 48-2021

Nu & Morgen week-47-2021 Nu & Morgen week 47-2021
Nu & Morgen week-46-2021 Nu & Morgen week 46-2021
Nu & Morgen week-45-2021 Nu & Morgen week 45-2021
Nu & Morgen week-44-2021 Nu & Morgen week 44-2021
Nu & Morgen week-43-2021 Nu & Morgen week 43-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen