VV Haarsteeg: linkerrijtje moet zeker mogelijk zijn

Foto: VV Haarsteeg

Heusden Nieuws heeft uitgebreid stilgestaan bij de uitstekende prestaties van Vlijmense Boys in de eerste competitiehelft. Maar hoe is het de andere voetbalverenigingen vergaan?  Vandaag: derdeklasser Haarsteeg.

Als de vervroegde winterstop intreedt, vindt Haarsteeg zich terug op de vijfde plaats in de derde klasse B met dertien punten uit acht wedstrijden. Pas eenmaal werd verloren, tegen FC Engelen. Dat hadden er twee kunnen zijn als doelman Aaron van Engelen in de allerlaatste minuut in de derby tegen Vlijmense Boys niet de gelijkmaker tegen de touwen schoot. “Het mooiste moment tot nu toe”, zegt trainer Ercument Metin.

De oefenmeester is tevreden over de eerste seizoenshelft. “We hebben nogal wat blessures gehad, maar konden dat aardig opvangen met spelers van het tweede. En gelukkig is de selectie nogal breed. Ons doel is om in het linkerrijtje te eindigen, dus wat dat betreft zijn we heel goed op weg. De spelers krijgen ook steeds beter door welk idee ik van voetballen heb, hoe we dat structuur moeten geven.”

Daartoe is oefenen is essentieel. Maar dat ligt stil – alweer. “Heel vervelend. Dit is nu mijn derde seizoen bij Haarsteeg, maar nog niet eenmaal is een competitie uitgespeeld.” Toch heeft Metin zich bij het bestuur en de selectie al bewezen: zijn contract is met één seizoen verlengd.

De jeugd mag weer gaan trainen. Metin verwacht dat de senioren vanaf 15 januari zich weer op het sportpark kunnen melden, want ijs en weder dienende gaat de competitie op 5 februari weer van start. Hij is benieuwd hoe de spelers uit hun winterslaap komen. “Ze hebben trainingsschema’s meegekregen, je moet er toch een persoonlijke invulling aan geven.” Overigens baalt de Tilburger ervan dat de trainingen zijn geannuleerd. “Ik snap het aan de ene kant wel: je moet iets met dat virus. Sporten in de buitenlucht lijkt mij gezond, het is ook goed voor je welzijn.”

Als de bal weer gaat rollen, wil Metin de opgaande lijn doortrekken. “Overigens zijn we al goed bezig bij Haarsteeg. De jeugdcategorieën spelen op hoofdklasseniveau. Er wordt dus gebouwd aan de toekomst. Het is fijn om daar een bijdrage aan  te leveren.”

Zie ook Vierdeklasser SC Elshout presteert naar behoren
Zie ook RKDVC hoop op betere tijden
Zie ook VV Nieuwkuijk: Na goede start, nu enorme dip
Zie ook HHC’09 ziet weer sportief perspectief

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen