‘Promotie met FC Drunen is nog altijd mogelijk’

Foto: FC Drunen

Heusden Nieuws heeft uitgebreid stilgestaan bij de uitstekende prestaties van Vlijmense Boys in de eerste competitiehelft. Maar hoe is het de andere voetbalverenigingen vergaan?  Vandaag: vijfdeklasser FC Drunen.

Toen de winterstop vervroegd intrad, stond FC Drunen met twaalf punten uit zeven wedstrijden op de zevende plaats. De mannen van trainer Ali Albayrak kenden een moeizame start om dat nare gevoel in de laatste drie wedstrijden, die allemaal werden gewonnen, weg te spoelen.

Albayrak had vooraf aangekondigd om voor promotie te gaan. “We hadden er een aantal spelers bijgekregen die een paar klassen hoger hadden gevoetbald”, legt de Drunenaar dat optimisme uit. “Inderdaad, het is er nog niet uitgekomen. Heeft te maken met wennen aan de heel fysieke manier van spelen in de vijfde klasse. En als er een aantal bij zijn die je telkens weer niet kunt opstellen vanwege blessures, dan boet je aan kwaliteit in.”

Toch gelooft de oefenmeester er heilig in dat het doel – dus een stapje hoger zetten – nog altijd mogelijk is. “Daarvoor is het wel noodzakelijk dat we behoorlijk fit aan de tweede seizoenshelft gaan beginnen. Dus heb ik de spelers gevraagd om in deze periode aan hun conditie te werken. Ik heb ook het idee dat ze dat ook doen: ze willen net als ik graag die droom najagen. De jongens zijn behoorlijk prestatiegericht.”

Hij hoopt dat na de volgende persconferentie weer mag worden getraind. “Op 5 februari wil de KNVB de competitie weer opstarten, dan kun je niet wachten tot eind januari. In een week tijd doe je te weinig, dan vraag je om problemen.” Blessures dus.

Veel trainers zijn behoorlijk optimistisch dat de competitie wordt uitgespeeld. “Ik zie het anders. We hebben nog geen winter gehad. En als die komt, dan vliegt het aantal besmettingen omhoog. Zit het er dik in dat de boel weer een tijdje op slot gaat. Als het zover komt, kunnen we de competitie niet afwerken.”

Zie ook Vierdeklasser SC Elshout presteert naar behoren
Zie ook RKDVC hoop op betere tijden
Zie ook VV Nieuwkuijk: Na goede start, nu enorme dip
Zie ook HHC’09 ziet weer sportief perspectief
Zie ook VV Haarsteeg: linkerrijtje moet zeker mogelijk zijn

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen