Blog Burgemeester Willemijn van Hees 23 juli

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden

Beste Heusdenaren,

Ik wil in deze blog eerst even stil staan bij de slachtoffers en gedupeerden van de hoge waterstand in Limburg, maar ook in andere landen zoals Duitsland en België…

Wateroverlast in het zuiden
Door de hevige regenval is het zuiden van ons land flink getroffen. Het is soms onwerkelijk om te zien hoe krachtig de natuur en het water kan zijn. Toch zie je ook lichtpuntjes in dit soort situaties. Veel mensen staan op om belangeloos anderen een helpende hand te bieden. Ook de hulpdiensten in Nederland zetten een extra tandje bij. Waterschappen draaien overuren om de dijken te controleren en waar nodig te verstevigen en het leger helpt daaraan mee met mankracht en ook de gemeenten dragen hun steentje bij. Gelukkig is het in Brabant niet zo vergaan als in Limburg. Ook in Heusden zijn er maatregelen genomen om wateroverlast te voorkomen. Zo is de stadshaven in de vesting afgesloten. Werd er een dijk in Doeveren goed in de gaten gehouden en verstevigd door op een lengte van 10 meter grof zand te storten. Gelukkig hebben we in Heusden onze voeten droog weten te houden.

Coronabesmettingen
Waar ik mij ook nog wel zorgen over maak zijn de coronabesmettingen. Twee weken geleden schreef ik nog over het feit dat Nederland grotendeels ‘van het slot’ ging maar dat we als gemeente scherp moesten blijven om onze rol te kunnen pakken waar nodig en mogelijk. De besmettingen zijn flink opgelopen. Inmiddels geldt er weer een thuiswerkadvies. Als gemeente pakken we hier ook onze rol. Onze ‘MogelijkMakers’ werken weer zo veel als mogelijk vanuit huis. Wel zorgen we er nog steeds voor dat onze dienstverlening zo lang mogelijk en zo normaal mogelijk door kan gaan. Daar waar in de landelijke media berichten verschenen over tot wel zes weken oplopende termijnen voor het verlengen van een paspoort, kunnen onze inwoners nog steeds snel terecht bij onze gemeentebalie. Dat is dan weer positief nieuws!

Koninklijke onderscheiding
Deze week mocht ik een Koninklijke Onderscheiding uitreiken aan Gert de Kock. Ik verraste hem  met een bezoekje en het opspelden van de onderscheiding waarmee hij Lid in de Orde van Oranje-Nassau is. Gert is een actieve vrijwilliger. Na het neerleggen van zijn vrijwilligersfunctie bij de bedrijfsbrandweer was hij een van de eerste vrijwilligers bij de buurtbusvereniging D’n Elshout. Na de verhuizing naar het wooncomplex voor senioren is hij zich – samen met zijn echtgenote – gaan inzetten voor de bewoners van het complex. Hij werd er voorzitter van de bewonerscommissie en beheerder van de recreatiezaal bij het complex. Kortom een bezige bij die deze benoeming meer dan verdient!

Doeners in Heusden
Afgelopen weken stonden er meer bijzondere mensen in het zonnetje. Er werden maar liefst twee ‘Doeners’ verrast met een heerlijke taart. Als college spreken we graag onze waardering uit door deze bijzondere mensen te benoemen als Doener van Heusden. Deze inwoners, verenigingen, stichtingen of ondernemers in Heusden steken hun handen uit de mouwen om dromen waar te maken. Daarmee dragen ze bij aan een fijn leefklimaat en zetten ze de gemeente op een bijzondere manier op de kaart. De afgelopen weken mochten we het bestuur van de Stichting Handelhuys Bijzonder Heusden en de afdeling Heusden van Veilig Verkeer Nederland benoemen als Doener van Heusden.

De vakantieperiode breekt aan. Ook ik ga binnenkort genieten van mijn vakantie. Dit keer ga ik genieten van de mooie plekjes in eigen land. Tijd om lekker te genieten op een terrasje en de lokale horeca te ondersteunen. Na de schoolvakantie ga ik aan de slag met een volgende blog. Voor nu wens ik iedereen een fijne vakantie toe!

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Zie ook de vorige Blogs van de burgemeester
<
Blog 9 juli
Blog 25 juni
Blog 11 juni
< Blog 28 mei
Blog 14 mei
Blog  30 april
< Blog 16 april

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen