Blog Burgemeester Willemijn van Hees 24 september

Foto: Wil Gulpen

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer wateroverlast, vluchtelingen, Passie voor Heusden en de interland in Vlijmen tussen Nederland en Duitsland.

Beste Heusdenaren,
Wat gebeurde er afgelopen twee weken weer veel moois in onze gemeente! Bijvoorbeeld Theater tussen de Schuifdeuren en Art Festival in Heusden Vesting en Buurtfestival Geerpark. In Hedikhuizen kregen de voormalige leden van het bestuur van de Dorpsvereniging een Erepenning voor hun inzet. Ze staan hiermee ook symbool voor al die honderden vrijwilligers, die zich met ziel en zaligheid inzetten voor hun vereniging, stichting, wijk of dorp.

Wateroverlast
Zaterdag 11 september was ik in enkele straten die door de hevige stortbui van 10 september flinke wateroverlast hadden. Helaas niet voor het eerst. De moed zakt je in de schoenen als je, zoals mevrouw Smits in de Oranjelaan, al voor de vierde keer waterschade hebt.

In korte tijd viel er heel lokaal een heleboel water. We hebben als gemeente de afgelopen jaren al veel gedaan tegen wateroverlast, zijn op diverse plekken aan het werk en hebben nog meer maatregelen op de planning staan. Door de klimaatverandering komen buien zoals die van vrijdag 10 september vaker voor. Dat betekent een forse uitdaging!

Maar op die boodschap zit je helemaal niet te wachten als je water in je huis hebt staan. Dan wil je nú een oplossing.

Vluchtelingen
De Rijksoverheid heeft provincies en gemeenten gevraagd te helpen bij de opvang van vluchtelingen. Hierover vindt op dit moment provinciaal en regionaal overleg plaats. Als er meer duidelijk is, communiceren we hierover.

Passie voor Heusden
Veel Heusdenaren zijn gepassioneerd over hun omgeving. De een wil er volop ondernemen en festiviteiten organiseren, de ander wil er rustig wonen en genieten van de groene omgeving. Deze verschillende gezichtspunten leiden tot verschillende meningen. Die meningen uit mensen op sociale media, door brieven te schrijven of de krant te bellen. Fijn! We hebben liever een levendig maatschappelijk debat dan onverschilligheid. We zijn ook blij dat er mensen zijn die ons brieven schrijven, die reageren op onze berichten op sociale media of die ons bellen.

2-2
Deze blog is niet af als ik het niet heb over dé wedstrijd van dit weekend. Op het veld van Vlijmense Boys speelde het Nederlands Dovenelftal tegen Duitsland. Het werd 2-2. Oranje scoorde de gelijkmaker in de laatste minuut, een op zijn Duits bereikt gelijkspel!

Samen thuis in Heusden!
Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Zie ook de vorige Blogs van de burgemeester

< Blog 10 september
Blog 23 juli
Blog 9 juli
Blog 25 juni
Blog 11 juni
< Blog 28 mei
Blog 14 mei
Blog  30 april
< Blog 16 april

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen